Eljött az idő
/SORSOLÁS, CSOPORTOK, MENETREND, TUDNIVALÓK/

ÁÁÁ már nagyon várjuk ezt a tornát. Szép megmérettetés lesz. De a sikeres lebonyolításhoz Ti is kelletek. Sejtjük, nem tudja minden játékos, hogy ennyi meccs lesz. Kérem folyamatosan egyeztessetek a csapatotokkal és osszatok meg velük minden információt, szabályt. Kiemelten fontos lenne az időben érkezés is mindenkinek. Szombaton találkozunk!

 


A torna helyszíne: Aréna Törökbálint, 2045, Torbágy utca 1. (az Auchan áruházat jobbról kerülve, vagy az Auchanba belépve jobbra tartva )

A Mira3ella Kupára a nézőknek, hozzátartozóknak a BELÉPÉS INGYENES. A versenyt színvonalas büfé teszi teljessé.


Emlékeztető

A Mira3ella Kupán nem szerepelhetnek az alábbi bajnokságokban a 2023-2024-es szezonban szereplő játékosok:

– futsal NB1

– nagypálya NB1, NB2, NB3

Azon játékosok nem szerepelhetnek tehát, akik meccsjegyzőkönyvben ( adatbank.mlsz.hu ) szerepelnek a 2023-2024-es szezonban a férfi felnőtt (első) csapatban a fenti osztályok bármelyikében. Az utánpótláskorú játékosok szerepeltetése nincs tiltva, kivéve, ha pályára léptek – vagy nevezve voltak- a felnőtt (első) csapatban is a fenti bajnokságok bármelyikében. A szabály szigorú, amennyiben valakit jogosulatlan játékon kapunk csapatát azonnal kizárjuk a megmérettetésről. A női (lány) játékosok szerepeltetése nincs korlátozva, pályára léphetnek saját felelősségre.


Legfontosabb tudnivalók és teendők

 

# érkezés, az első mérkőzésetek előtt fél órával. (a mellékletben küldött menetrendben pirossal kiemeltük, mikor van az első mérkőzésetek, ehhez képest kell fél órával előtte megérkezni. Ha valami nem egyértelmű e-mailben a foci@kaminokupa.hu címre írva tudtok érdeklődni)

# a csapatvezető fáradjon a sportcsarnok közepén elhelyezkedő zsűriasztalhoz és vegye át a Nevezési Listát, melyet az első mérkőzés előtt kell kitölteni.

# a tornán csak az első mérkőzés előtt benevezett játékosok szerepelhetnek utólag játékos beírni és szerepeltetni nem lehet.


# öltözés az emeleten.

# büfé a földszinten

# a pályákon csak az éppen játszó csapatok tartózkodhatnak, civilek és másik csapat nem


Lebonyolítás:

24 csapat indul a versenyen, akik 6 db 4 fős csoportba kerültek besorsolásra. A csoporton belül mindegyik csapat játszik minden ellenfelével, mindhárom pályán (műfű, terem, ketrec). 9 mérkőzés és 27 megszerezhető pont lesz tehát.

Továbbjutás: csoportonként az első két helyezett és 4 harmadik kerül a rájátszásba a megadott séma szerint ( ABC csoportokból 2 és EFG csoportokból 2 – a 3.-ok nem kaphatják vissza egyből a csoportelsőjüket )

Helyezések eldöntése: Győzelem: 3 pont, döntetlen: 1 pont, vereség: 0 pont. Minden eredmény egyformán számít.

Két csapat pontegyenlősége esetén a két csapat három egymás ellen lejátszott mérkőzése (pont, gólkülönbség, több rúgott) számít (ha minden egyezik a műfüves pályán lejátszott meccs, ha az is egyezik a jobb abszolút gólkülönbség).

Három csapat pontegyenlősége esetén a három csapat egymás ellen lejátszott mérkőzései (pont, gólkülönbség, több rúgott) számítanak (ha minden egyezik a műfüves pályán lejátszott meccsek jönnek, ha az is egyezik a jobb abszolút gólkülönbség).


A rájátszás alatt az egymással szemben álló két csapat mindhárom pályán megmérkőzik (műfü, terem, ketrec sorrendben). Mindhárom meccsnek el kell dőlnie, döntetlen esetén 3-3 büntetővel. Amennyiben egy párharc két mérkőzés után eldől a harmadik mérkőzés nem kerül lejátszásra.

A rájátszásban a mérkőzések egymás után jönnek, előfordulhat majd, hogy egy pálya előbb felszabadul, de az is, hogy később, így a kiírt időpontok tájékoztató jellegűek, játszani akkor kell, amikor a szervezők azt jelzik. 


Díjazás

A felnőtt mezőny fődíja: egy garnitúra választható  sportfelszerelés (12 db mez, választható színben, méretben)

Kiket és hogyan díjazunk még?

I.hely: adidas mérkőzés labda +  Kupa + Egyedi Érem + Oklevél
II.hely: adidas labda + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél
III.hely: adidas labda + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél
IV. hely: adidas labda + Kupa + Oklevél

+ a legjobb 5+1-es csapat
+ a legjobb 4+1-es csapat
+ a legjobb 3v3 csapat

KÜLÖNDÍJAK

# a torna játékosa
# a torna kapusa
# gólkirály

a Focifan.hu, a Viwa Vitaminwater, a Guti Klíma, a Budaörs Mozgásklinika, a RothBeer és az Egyedi Sipik különdíjai


Legfontosabb specifikumok

Várakozási idő (késés) csak az első mérkőzésetek előtt van, ott is csak 5 perc. Minden további mérkőzés előtt nincs, így kérünk Benneteket, folyamatosan tájékozódjatok, mikor és hol játszotok és érkezzetek meg meccsetek előtt 10 perccel az adott pályához. (Fontos ide tartozó információ, hogy a mérkőzések között a felszerelésetekre (holmitokra) nem mi vigyázunk, így kérünk Benneteket gondoskodjatok azokról.)

Késés esetén a játékvezető automatikusan 5-0-al a 3 pontot az ellenfélnek írja jóvá.

Amennyiben egy csapat háromszor nem áll ki (elkésik, nem ér oda, vagy elfárad hazamegy) úgy az összes mérkőzését 5-0-al és 3 ponttal az ellenfeleknek adjuk.


Labdák

a műfüves pályán 5-ös méretű normál focilabda (ezt Ti hozzátok)

a terempályán és a ketrecfocipályán 4-es futsal labda (ezt mi adjuk, kötelező azzal játszani)


A lebonyolítást ezúttal excelben küldjük, melyet
ITT TUDSZ LETÖLTENI

 mirabella csapatoknak MENETREND ITT

mirabella csapatoknak


Játékszabályok műfüves pálya 5+1

A játéktér: kézilabda pálya méretű pálya, 3×2-es kapukkal.

Játékidő: 2*10 perc

Cipők: csak terem- (IC) és hernyótalpas (TF) cipő

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda, amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló Csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges.

Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni!

Egy játékos csak egy csapatban játszhat.

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kell lábbal elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben közvetlen szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A  labda játékba hozatala kézzel történik.

A  labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja.

A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat.

Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

A játékos cserék a kijelölt kispadoknál a cserezónában történnek. A kispadoknál csak az épp mérkőzést játszó csapatok tartózkodhatnak.

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A  büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést!

Egyenes kieséses rendszerű kupatalálkozón döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek hetest.

Óvást az adott mérkőzést követő 5 percen belül lehet leadni írásban 5000 Ft egyidejű befizetése mellett. A versenybizottság (2 rendező + játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A rendezvényen a kaminokupáról Fegyelmi vétség miatt eltiltott játékos nem szerepelhet!

Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

A csapatokra az első csoport mérkőzésre való megjelenéskor 5 perc várakozási idő van, de csak akkor, ha nincsenek meg minimum 6-an. A további mérkőzéseknél várakozási idő nincs.

 


Zsíroskenyérkupa – VÉGRE ÚJRA! De nehogy lemaradjatok, csekkoljatok be még ma IDE KATTINTVA!


Játékszabályok terem pálya 4+1

 

Ugyanaz, mint a műfüves pályán az alábbi különbségekkel:

 • labda: 4-es futsal labda

 • játékidő: 1*10 perc

(tehát nem futsal szabályok szerint játszunk és a kapus is akárhányszor beleérhet)


Legfontosabb játékszabályok a Cageball pályán 3v3

 

 • egyszerre 3 fő játszik és cserélni csak gólnál lehet (vagy ha pl sérülés miatt áll a játék)

 • gól után meg kell várni, míg az ellenfél visszamegy a térfelére, ha van csere azt is. A kezdés a kapuból jön és egy passz minimum szükséges.

 • amit nem lehet:
  – becsúszva szerelni és szabad labdára csúszni
  – a palánknál ketten támadni egyet

 • szabadrúgást le lehet passzolni, de rá is lehet lőni

 • büntetőrúgás a saját kapu előtti vonal bármely pontjáról

 

Részletes Cageball szabályok, szakmai partnerünk a Cageball Szövetség oldalán olvashatóak IDE KATTINTVA!