A Bakancsos Liga általános versenyszabályzata

Egyeztetve a sporttelep vezetésével az alábbi intézkedések és változtatások bevezetését eszközöljük:

 1. a sportlétesítményt mindenki csak saját felelősségére használhatja, különösen a vírushelyzetre való tekintettel. A kiírt bajnokságokban és tornákon szintén mindenki saját felelősségére vesz részt.

 2. a Bakancsos utcai Sporttelepre csak az adott időpontra érkező csapat, bajnokság vagy kupa esetében az adott bajnoki mérkőzésen vagy kupán részt vevő csapatok valamint a szükséges technikai személyzet tartózkodhat. Csapatonként 1 fő csapatvezető jelenléte lehetséges– indokolt esetben. Nézők, kísérők és a sportolók hozzátartozói a Sporttelepen nem tartózkodhatnak. 

 3. az öltözőt, zuhanyzót egyéb rendelkezésig nem lehet használni. A WC természetesen nyitva lesz. A Sporttelep és a Kaminokupa Sport Kft együttes kérése az, hogy aki teheti érkezzen felszerelésben.

 4. A következő mérkőzést megnézni – egyéb rendelkezésig– nem lehet. Előbb érkezni is csak az indokolt idővel lehetséges.

 5. jelölőmezt nem tudunk biztosítani, kérjük vagy egyeztessetek az ellenfeletekkel, vagy legyen Nálatok váltómez/jelölő.

 6. a csapatvezetők felelőssége,hogy csapatukban nem szerepel olyan játékos, akinek fertőző betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, akut légzési nehézség, stb.) áll fenn, ami miatt mások egészségét veszélyeztethetné és közösségben nem tartózkodhatna.

Kimondottan a bajnokságra érvényes változtatások

 1. jelen bajnokságban a szerepeltethető játékosok számát nem korlátozzuk– bármennyi játékost tudtok benevezni, arra törekedve, hogy minden mérkőzést a kiírt időpontban meg tudjunk tartani.

 2. a halasztható mérkőzések számát egyről kettőre növeltük.

 3. a mérkőzésetek után a pályákat körbevevő kerítésen kívülre kell mennetek, továbbá törekednetek kell a minél előbbi hazaindulásra.

 4. a megszokott üdvözlési formákat kérem kerüljétek.Kiváltképp a játékvezetők, szervezők felé. ( Azt, hogy egymást hogy üdvözlitek nem tudjuk befolyásolni, viszont a sporiknak most bővel elég lesz egy ‘Helló Spori’ )

 5. a játékvezetőkkel beszélgetni – mellettük megállni – nem lehetséges. Minden esetben kérjük, hogy a csapatvezető kommunikáljon a játékvezetővel, ő felel a csapatáért, a szerepeltetni kívánt új játékosért és a gólszerzők helyes beírásáért!


A bajnokságról.

13 csapatot tudunk fogadni, aki 17.30.-22.00. között bajnoki rendszerben mérkőznek meg a helyezésekért.


A bajnokságban nem szerepelhetnek a következő bajnokságokban igazolással rendelkező játékosok: futsal NB1, nagypálya NB1, NB2, NB3 (akik pályára léptek vagy nevezve voltak a 2019-2020-as szezonban a felnőtt Csapatban!)


Kiegészítés

A bajnokság végre maximum létszámmal zajlik 17.30.-22.00. között, ami azt is jelenti, hogy lesz 17.30.-as meccsetek is. (Kivéve a három fix időpontos csapatnak). A legtöbb csapat kérése, hogy az utolsó meccset játssza sajnos kivitelezhetetlen. Kérem törekedjetek, arra, hogy mindig megfelelő létszámmal ki tudjatok állni. Amit mi segíteni tudunk a nyári szezonra, hogy egyről kettőre növeltük a halasztható mérkőzések számát, illetve, hogy amennyiben az első (17.30.) mérkőzést halasztjátok, annak költségét elengedjük, amennyiben a Sportpálya partner lesz ebben. Halasztani szerda 20.00.-ig tudtok majd írásban a foci@kaminokupa.hu címre írva.

Ide tartozó információ

Tekintve, hogy a bajnokság maximum létszámmal zajlik és a nyáron be kell fejeznünk a halasztott mérkőzések pótlására valószínű csak egy másik játéknap lesz lehetőség. Kérem ezt is vegyétek figyelembe, amikor halasztani akartok! Augusztus 20-ra is írtunk ki fordulót, természetesen nem lesz kötelező játszani, ‘előre’ lehet majd hozni azt a mérkőzéseteket, ha időben jelzitek azt. Erről még megy ki majd info, e-mail!

 

Fontos megjegyzés. 

Csak extra esetben halasszatok. Ezért is vezettük be a nyári szezonra, hogy korlátlan számú játékost hozhattok. A nyári szezon – főleg a COVID 19 okozta leállás után – nem arról szól, hogy mindig minden csapat a legjobb összeállításban tud eljönni. Bajnokságaink most elsősorban a tartalmas kikapcsolódásról szólnak és csak másodsorban a megszerezhető pontokról. Kérem ennek fényében szervezzétek meg hétről-hétre csapatotok! Csak azért, mert a csapatvezető vagy a legjobb játékosotok hiányzik NE halasszatok!

Kezdési időpontok.

Tekintve, hogy elvileg 22.00.-ig el kellene hagynunk a sportlétesítményt, a mérkőzések kezdési időpontjai picit megváltoztak. Az utolsó mérkőzés pl. 21.05.-kor kezdődik, hogy időben végezzünk és a reflektorok lekapcsolása után időben el tudjuk hagyni a Sportlétesítményt, nem zavarva ezzel a környéken lakók nyugalmát! Kérem legyetek partnerek ebben.


Részletes tájékoztató: http://www.kaminokupa.hu/bajnoksag-aszf/

Sorsolás: https://minifoci.hu/bajnoksagok/kaminokupa/bakancsos-liga-2020-nyar

DE OLVASS TOVÁBB 

JÁTÉKSZABÁLYOK:

Játékidő: 2 x 20 perc futó órával. A Csapatokra maximum 5 perc várakozási idő van

A bajnokság műfüves pályán zajlik, melyek vonalakkal határoltak, kézilabdakapukkal. Csapatonként min. 10 mérkőzés garantált! 12 lett belőle, maradhat?! 🙂

Cipők: terem- illetve műfüves cipők

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda , amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló Csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges. Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni!

Ha egy csapat bármilyen oknál fogva kizárásra sorsára jut, vagy visszalépni kényszerül, annak eredményét az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára írjuk jóvá!

Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet.

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kell lábbal elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni! Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A  labda játékba hozatala kézzel történik. A  labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja. A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat. Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

Játékos cserék a felezővonal melletti területen, a cserezónában történnek.

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A  büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést (sárga lapot vagy kiállítást) .

HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE:

Győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont

Pontegyenlőség esetén – több Csapat azonos pontszáma esetén is – az egymás elleni eredmények döntenek. Három vagy több Csapat azonos pontszáma esetén – mini tabella alapján – csak a három (vagy több) Csapat egymás elleni eredménye a mérvadó. Ha minden egyezik, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorol.

Amennyiben a bajnokság során „ki-ki mérkőzésre” kerül sor döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek büntetőt!

ÓVÁS:

az adott mérkőzést követő 5 percen belül lehet leadni írásban 5000 Ft egyidejű befizetése mellett. A versenybizottság ( rendező + 2 játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A rendezvényen a kaminokupáról Fegyelmi vétség miatt eltiltott játékos nem játszhat! 


HALASZTÁS:

○ Halasztási díj: 9.000. FT
○ Ki nem állás díja: 12.000. FT
○ Utolsó fordulóban ki nem állás díja: 18.000.FT

A halasztani kívánó Csapat köteles a halasztást legalább a mérkőzés előtt 1 nappal (szerda 23.00.) írásban bejelenteni!  (foci@kaminokupa.hu). A halasztási költség 9.000. Ft/mérkőzés, melyet a következő fordulóban be kell fizetni. Egy Csapat a szezonban maximum 2 mérkőzést halaszthat vagy egy mérkőzéstől maradhat távol (ki nem állás). Aki két mérkőzésen nem jelenik meg automatikusan a kizárás sorsára jut!
Ki nem állás díja. Igen ennek is van költsége, büntetése, hiszen az ellenfél, a szervezők készülnek az adott napi mérkőzésre. A 2017-es őszi szezontól kezdődően kaminokupán nem lehet ‘csak úgy nem megjelenni’. Amennyiben mégis megtörténik, annak díja 12.000. Ft, amennyiben az utolsó fordulóban történik meg 18.000. Ennek befizetése a következő pályára lépés előtt szükséges, hiszen a csapat és játékosai addig nem szerepelhetnek kaminokupán mérkőzésen (bajnokságban és kupán sem, más csapatban sem).
A ‘ki nem állásokból’ befolyt összeget (reméljük nem lesz 🙂 ) az ‘elmaradt meccsesek tornájára’ fordítjuk!


Figyelem! Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

teszt-2Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!!

A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Amennyiben a bajnokság rájátszással (bajnoki döntő, bronzmeccs) fejeződik be, arra új játékost hozni már nem lehet! Átjátszani egy másik osztályba azonos bajnokságban nem lehet!
A játékosok szerepeltetése minden esetben a csapatvezetők felelőssége. A jogosulatlan játékot azonnal büntetjük!