Tiszalúc, Sportpálya
2023. április 22.
amatőr focitorna

Visszatérünk Tiszalúcra!

A nagy sikerű 2021-es Széchenyi Kupa és a HAL / ÁSZ napok után 2023-ban a kultúra- és sportnap keretein belül ismét lesz kispályás labdarúgó torna Tiszalúcon!  A felkérést örömmel vettük és arra inspirálunk minden környékbeli csapatot – legyen az baráti társaság, amatőr- vagy hobby csapat, esetleg céges vagy iskolai felállás – hogy induljon el a FOCIZZON TISZALÚCON elnevezésű kispályás tornán és töltsön el egy remek napot Velünk!

A rendezvényen szakmai partnerünk az Országos Minifutball Szövetség, így minden bizonnyal minden adott lesz Nektek ahhoz, hogy tartalmasan töltsétek el ezt a napot!

 

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

1. A verseny pontos megnevezése

FOCIZZON TISZALÚCON – kispályás labdarúgó torna
Tiszalúc, Sportpálya – 3565 Tiszalúc, Sport köz

 

2.a verseny célja

Tartalmas kikapcsolódást és versenyzési lehetőség biztosítása a Tiszalúcra érkező amatőr- és hobbycsapatoknak és az őket kísérők számára valamint szervezett körülmények között, de amatőr szinten versenyzési lehetőség biztosítása a tiszalúci- és környékbeli amatőr- és hobbysportolóknak, iskoláknak, lakóközösségeknek, különböző szervezeteknek.

 

3. a verseny résztvevői

A FOCIZZON TISZALÚCON az amatőr – szabadidős – sportolók számára biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket, hiszen a megmérettetésen nem szerepelhetnek nagypályán az NB1-ben, NB2-ben és NB3-ban valamint a futsal NB1-ben szereplő játékosok.

Jelentkezni az alábbi GOMBRA kattintva lehetséges.

 

A nevezés a Jelentkezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik teljessé.  A versenyen az indulási szándékát jelző csapat jelentkezésével automatikusan elfogadja a FOCIZZON TISZALÚCON kispályás labdarúgó tornájára vonatkozó versenyszabályzatát, tájékoztatóit.

 1. a csapatvezető jelentkezésével elfogadja a versenykiírásban foglaltakat
 2. a csapatvezető nevezésével nyilatkozik arról, hogy minden adatszolgáltatásért felelősséget vállal
 3. minden játékos saját felelősségre vesz részt a versenyen

 

4. regisztráció, nevezés

 • jelentkezés a fenti GOMBRA kattintva
 • nevezési díj: 15.000. Ft / csapat
 • határidő: 2023. április 20. csütörtök 12.00.
 • sorsolás, menetrend: 2023. április 20. csütörtök 22.00.
 • plusz a helyszínen kapott Nevezési Lap kitöltése

5. a pályák

4 db 20×40-es, füves pályák, 4×2-es kapukkal

6.média

A FOCIZZON TISZALÚCON ideje alatt fotós- és videós összefoglaló készül, melyet a Tiszalúc és a Kaminokupa Sport Kft közösségi média felületein lehet megtekinteni

7.díjazás

1. helyezett: serleg, emlékérem, labda, oklevél, különdíjak

2. helyezett: serleg, emlékérem, labda, oklevél

3. helyezett: serleg, emlékérem, labda, oklevél

4. helyezett: serleg, labda, oklevél

Gólkirály: trófea + ajándékcsomag
Legjobb játékos: trófea + ajándékcsomag
Legjobb kapus: trófea + ajándékcsomag

A különdíjasok 1-1 egyedi sípcsontvédőt kapnak, illetve kézműves sörcsomaggal és pálinkával is jutalmazzuk őket!

8.eredmények kihirdetésének és a díjátadó helye és ideje

Az eredményhirdetés és a díjátadás közvetlen a döntő mérkőzés után történik.

9.játékjogosultság

A FOCIZZON TISZALÚCON kispályás labdarúgó tornán nem szerepelhetnek nagypályán NB1-es, NB2-es és Nb3-as valamint futsal Nb1-es játékosok. Az MLSZ 2022-2023-as szezonját vesszük alapul és azon játékosok szereplését nem engedélyezzük, akik az első- (felnőtt-) csapatban a mérkőzés jegyzőkönyvben szerepeltek akár egyetlen alkalommal is.

Utánpótlás játékosok szereplése tehát nincs korlátozva, kivéve, ha bemutatkoztak az első csapatban is.

A FOCIZZON TISZALÚCON kispályás labdarúgó mérkőzésein szerepeltetni kívánt játékosok legkésőbb a csapat első mérkőzése előtt 10 perccel a szervezők által biztosított Nevezési Listán meg kell nevezni. Utólag játékost benevezni – be nem nevezett játékosokat szerepeltetni – nem lehetséges.

10.a mérkőzések adminisztrálása

A verseny mérkőzéseinek eredményeit mérkőzésenként a minifoci.hu adatbázisában rögzítjük. A verseny tabellája, sorsolása, eredményei és góllövőlistája egy a verseny számára létrehozott QR kódon keresztül mobilkészüléken keresztül lesz nyomonkövethető.

11.a játékosok felszerelése

A mérkőzéseken a csapatok egységes színű mezben vagy pólóban kötelesek pályára lépni. Az egységes – számozott mez – nem kötelező, de ajánlott.

Labda: 5-ös méretű normál focilabda, melyet a csapatok hoznak magukkal.

Cipők: terem-, illetve hernyótalpas cipők (semmilyen stoplis cipő nem megengedett)

12.játékvezetés

A mérkőzések folyamatosan játékvezetői közreműködése mellett zajlanak.


ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT

Helyezések eldöntése: Győzelem: 3, döntetlen: 1, vereség: 0 pont Pontegyenlőség esetén – több csapat azonos pontszáma esetén is – az egymás elleni eredmények döntenek. Három vagy több csapat azonos pontszáma esetén – mini tabella alapján – csak a három (vagy több) csapat egymás elleni eredménye a mérvadó (pont, gólkülönbség, több rúgott gól sorrendben). Ha minden egyezik, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorol. Ha az is egyezik plusz mérkőzés dönt.

A játéktér20*40 méteres füves pálya 4×2-es kapukkal

A pálya mellett csak az épp játszó csapatok, valamint – indokolt esetben – 2 fő csapatvezető tartózkodhat. A játékvezetőknek és a szervezőknek joguk van megkérni a hozzátartozókat és az épp nem játszó játékosokat arra, hogy a kijelölt helyről nézzék a mérkőzéseket.

A játékvezetők a pályák belső felén működnek, miközben a csapatok, cserék és szurkolók a pályák külső részén helyezkednek el.

A játékvezetővel a mérkőzés közben beszélgetni nem lehet! Kérjük az épp játszó, illetve az érkező csapatokat is e könnyű kérés betartására. Továbbá a mérkőzések alatt a játékvezető környezetében tartózkodni, oda letelepedni szintén nem lehet.

A pályák mentén a pálya szélén kérünk legalább 1,5 métert szabadon hagyni, a játékvezetőknek több mozgásteret biztosítani, illetve az épp játszó csapatoknak a tiszteletet megadni.

Játékidő: 2×10 perc vagy 2×12 perc (létszámtól és lebonyolítástól függően)

Cipők: terem- és hernyótalpas cipők. Semmilyen stoplis cipőben (AG sem) nem lehet játszani!

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda, amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló csapatnak kell biztosítania a labdát. Amennyiben a szervezők biztosítják a labdát, kötelező azzal játszani. Az elrúgott labdákat nem a szervezőknek kell visszahozni. Labda elrúgása esetén nem áll meg az idő, kivéve, ha a sporttelepet is elhagyta a labda és nem áll rendelkezésre másik. Ennek megítélése a játékvezető hatásköre.

Játékrendszer: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges.  Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni! Ha egy csapat (sérülés vagy bármi más okból) nem tud kiállni a bajnokságban 3 mérkőzésre annak eredményét az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára írjuk jóvá!

Játékszabályok

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kell kézzel (bedobás) vagy lábbal (oldalrúgás) elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben közvetlen szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát a kapus és egy mezőnyjátékos is játékba hozhatja. A labda játékba hozatala lábbal történik (kirúgás)

A labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja.

A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat.

Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

A játékos cserék a kijelölt cserezónában történnek. Úgynevezett ’repülőcsere’ van, lemész-bejön. Szabálytalan csere esetén a játékvezető figyelmeztethet!

A játékvezetők sárga lap-, két perc- illetve piros lap büntetéseket alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges (utóbbi piros lap esetén). A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos már nem állhat vissza és a kerítésen kívül kell fáradnia valamint automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság – az eset súlyosságától függően – hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést!

Minden egyéb – itt nem szereplő – kérdésben a Kaminokupa mindenkori versenyszabályzata a mérvadó.

Egyéb rendelkezések

Óvás, fellebbezés

 • óvást a mérkőzést követő 10 percben írásban lehet benyújtani szervezőknél
 • óvási díj: 10.000. Ft, mely az óvás benyújtásával egy időben megfizetendő.
 • az óvási a Versenybizottság bírálja el és annak eredményéről mindkét felet értesíti.
 • nem megfelelően beküldött óvás vagy a díjának meg nem fizetése esetén, automatikusan tárgytalannak tekintjük.

A csapatvezető felelőssége

A fentiek szempontjából is fontos kitérnünk arra a tényre, hogy a csapatvezetők feladata nem csak az, hogy elmondják a csapatnak, hogy mikor játszanak. A csapatvezetőknek ezen felül számos fontos feladata van elég csak ha a fenti pontokat végig olvassátok még egyszer. A csapatvezetők feladata a csapattársak tájékoztatása a játékszabályzat és a verseny lebonyolítása pontokban és szintén a csapatvezető feladata a megfelelő kommunikáció és a Fair Play betartatása a csapattársakkal például egy ki-ki mérkőzésen az ellenfél valamint a játékvezetők felé is.

Zsűriasztal és szerepe

Érkezéskor kérjük a csapatvezetőket fáradjanak a zsűriasztalhoz és vegyék át, valamint töltsék ki a Nevezési lapot. A nevezési lapra minden a bajnoki mérkőzésen szerepeltetni kívánt játékost fel kell írni, erre az első mérkőzés megkezdése előtt van lehetőség.

A zsűriasztalnál a szervezők segítenek Nektek a felmerülő kérdésekben, bátran forduljatok hozzánk kérdés esetén. Problémás esetekben – kiállítás, óvás, vélt- vagy valós sérelem esetén – a zsűriasztalnál történő nem megfelelő stílusú kommunikáció ugyanúgy eltiltással járhat, mintha az mérkőzésen történt volna. Kérem – éppen ezért – erre nagyon figyeljetek.

A zsűriasztalnál tudtok továbbá labdát fújni, elsősegélyt kapni.

Egy mérkőzés játékvezetője vagy szervezője kezdeményezhet fegyelmi eljárást olyan játékos vagy csapatvezető ellen, aki az adott mérkőzés jegyzőkönyvjében nem szerepel, de a pályán belül vagy azon kívül súlyos sportszerűtlenséget követ el. Az esetet a mérkőzés jegyzőkönyvjében rögzíteni kell.

Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit, hozzátartozóit vagy a szervezőket tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatvezetőt – és indokolt esetben csapatát – a versenybizottság azonnal kizárhatja a további küzdelmekből.

Labdák, értékek

Az elrúgott, elhagyott labdákért sajnos nem tudunk felelősséget vállalni, miként az értékeitekért sem. Kérjük mindig legyen, aki figyel rá, illetve az elrúgott labdáért egyből menjenek el a cserék. A táskákat, egyéb sportfelszereléseket az arra kijelölt helyen kell elhelyezni.

A csapatokra 5 perc várakozási idő van, de csak abban az esetben, ha nincsenek meg legalább 6-an a kezdéshez. A további mérkőzéseknél várakozási idő nincs.

Közösségi szerepvállalás

A csapatvezető – kérésre – köteles a szervezők rendelkezésére állni, vagy egy játékosát kijelölni nyilatkozat, interjú stb. adására. A mérkőzésekről – azon kívül, hogy az eredményeket az adminfelületen rögzítjük – online visszacsatolás is készül. A szervezők által kért csapatképre kötelező odaállni, a bajnokság során készült videófelvételeken szerepelnek a bajnokságban részt vevő játékosok.