Remek csapatok, óriási csaták és Ágyúsok győzelem.

További képek FLICKR ALBUMUNKBAN!

Röviden így lehetne összefoglalni a december 27-én megrendezésre került Masterplast Christmas Cup-ot. Az Országos Minifutball Szövetség ’karácsonyi’ tornájára remek csapatok érkeztek, hiszen a 2021-es országos bajnokság győztese a Todor Pet Bau Team Kft mellett az idei harmadik Mates Team, a negyedik Szilasi és Barátai is benevezett, sőt a korábbi európai indulók közül a debreceni Fékcentrum Kft, az ECECE-Guti Klíma és a tárnoki Futottak Még is az indulók között volt. De rajtuk kívül is remek csapatok érkeztek, számos NB-s játékost megcsodálhattunk a Bugyi Sportcsarnok sportburkolatán, ahol 2*12 perces játékidő mellett 4×2-es kapukra játszottak a felek a tornagyőzelemért, a dicsőségért, no meg az 500.000. Ft-os összdíjjazásért!

Ezúton is szeretném megköszönni a Bugyi Sportcsarnok munkatársainak, hogy helyszínt biztosítottak tornánknak! Remekül éreztük magunkat!!!

Két csoport kezdődött a reggeli órákban. Az ’A’ jelű négyesből kiemelkedett a Laczkó Milán vezette fővárosi Mates és a fiatal NB-s játékosokból álló budapesti Ágyúsok. A tárnoki Futottak Még – ismerve a torna végkimenetelét – minden bizonnyal bármelyik másik csoportból nagyobb eséllyel indult volna, míg a hazai pályán szereplő találó nevű AS Pirin számára ezúttal csak a minifutball megízlelésére jutott erő.

A ’B’ csoportot 100%-os teljesítménnyel hozta az ECECE-Guti Klíma, ahol elsősorban Suscsák Máté volt kirobbanó formában, három góljával szinte egymaga intézte el a szintén továbbjutó Szilasi és Barátait. A paksi Sörpatikának egészen az utolsó mérkőzésig volt esélye a továbblépésre, azonban a tápiósági Szoszky Beton GP tett róla, hogy az esély, csupán esély maradjon…

Koradélután kezdődött a ’C’ jelű négyes, amely a torna legerősebb csoportját hozta. Sok különbség nem volt a csapatok között a legnagyobb győzelmet a Sori Liga korábbi bajnokcsapata a Todor Pet Bau Team Kft aratta a jelenlegi listavezető aRoma FC felett egy 3-1 formájában. A csoport zárómérkőzése – melyet a debreceni Pelles Házak 2-0-ra nyert meg a szentmártonkátai Tölgyes Csárda ellenében – már igazi ki-ki meccsnek, előrehozott nyolcaddöntőnek is beillett…

Három 6 pontos csapat végzett a ’D’ csoport első három helyén, melyet végül a helyi szurkolók által is bíztatott dabasi Botlik BT nyert meg, megelőzve a gyömrői Rabel Fanatic csapatát és kiejtve a csoportban a legtöbb találatot szerző debreceni Fékcentrumot. Remek erőkből állt, de ebben a csoportban csak tisztes helytállásra futotta a dombóvári Ági Boltjának, így ők pont nélkül búcsúztak Bugyiról.

Igazi ki-ki mérkőzések, parázs összecsapások zajlottak a negyeddöntőkben. Az Országos Minifutball Bajnokság idei bronzmérkőzésének ’visszavágóján’ nem sikerült a visszavágás a Szilasinak, Németh Gusztáv csapata remek focit bemutatva Laczkó Milán triplájával múlta felül riválisát. Magabiztosan nyert a visszatérő ECECE-Guti Klíma a remek csapat benyomását keltő Pelles Házak ellen, a 4-1-es győzelemből Suscsák mellett Keresztúry Márton és Fischer Zsigmond is kivette a részét. A másik két negyeddöntőben nem született döntés, egyaránt 2-2-re végeztek a felek. A Bita testvérek vezette Todor Pet Bau a félidőre két gólos előnyre tett szert, azonban Baranyai Pál tanítványai Kovács Nikolasz vezetésével a játék végére kiegyenlítettek. Következett a büntetőpárbaj, melyet a budapesti csapat bírt jobban. Két fiatal, NB-s játékosokkal teletűzdelt csapat találkozott az utolsó negyeddöntőben, ahol hiába szerezte meg a vezetést Katona Mátyás vezetésével az Ágyúsok Rutterschmidt Robinék a második félidő elejére átvették a vezetést. A vége előtt nem sokkal Katona Bálint egyenlítette ki az állást, majd büntetőkkel a továbbjutást is kiharcolta a fővárosi alakulat.

Laczkó Milán szerezte meg a vezetést a Todor Pet Bau ellen az elődöntőben, melyet egy szerencsés öngóllal egyenlítettek ki Sós Márkóék. A szétlövés igen maratonira sikeredett a 7. páros döntött csupán és a Mates Team újabb riválisát legyőzve jutott a fináléba. A mérkőzés végéig döntőben érezhette magát az ECECE, akik bár az ellen szerezte meg a vezetést úgy tűnt, kézben tartják az összecsapást. Katona Csongor azonban nem sokkal a vége előtt kiegyenlített és az Ágyúsok a lélektani előnyt kihasználva a hétméteres párbajt is sikerrel vették.

A torna bronzmeccsét két olyan csapat játszotta, akiknek játékosai rendre együtt – is  -fociznak. A Todor Pet Bau Bita László vezetésével magabiztosan 5-2-re nyerte meg az összecsapást és a vele járó 50.000. Ft jutalmat.

Nem tervezett izgalmakat hozott a Masterplast Christmas Cup döntője.

Az Ágyúsok a 4 gólig jutó Katona Bálint vezetésével rendre előnybe került, azonban a Mates rendre kiegyenlítette az állást. Őrült, a nézők számára remek összecsapás zajlott a végeredmény pedig 5-5 (!) lett e közönségszórakoztató összecsapáson.

Jött az újabb büntetőpárbaj, sokáig itt sem volt döntés, elhúzták a felek, ameddig tudták és ha csak egy aprócskával is, de a fiatalok koncentráltak jobban, így a Masterplast Christmas Cup az Ágyúsok győzelmével zárult! GRATULÁLUNK!!!

Köszönjük, hogy úgy döntöttetek ezt a napot Velünk töltitek! Remek tornán vagyunk túl, remekül éreztük magunkat. Találkozzunk mihamarabb, addig is jó pihenést és remek sportsikereket 2022-ben is!


A Masterplast Christmas Cup végeredménye

  1. Ágyúsok (Budapest)

  2. Mates Team (Budapest)

  3. Todor Pet Bau (Budapest)

  4. ECECE-Guti Klíma (Budapest)

 

Eredmények: https://minifoci.hu/bajnoksagok/kaminokupa/masterplast-cristmas-cup


A Masterplast Christmas Cup különdíjasai

#tornakapusa: Benke András (Ágyúsok)

#gólkirály: Laczkó Milán (Mates Team)

#tornajátékosa: Katona Bálint (Ágyúsok)

A Masterplast Christmas Cup legjobb góllövői

15 gólos: Laczkó Milán

8 gólos: Suscsák Máté (ECECE-Guti Klíma), Katona Bálint

7 gólos: Monori Norbert (Futottak Még)

6 gólos: Katona Mátyás (Ágyúsok), Keresztúry Márton (ECECE-Guti Klíma)


Bita László – Todor Pet Bau Team KFT

Örülünk neki, hogy egy olyan tornán sikerült részt vennünk, melyen egy rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben kellett megmérettetni magunkat. Már a csoportban sem találkoztunk könnyű ellenféllel, az egyenes kieséses szakaszba bejutó csapatok közül pedig bármelyik megnyerhette volna a tornát. Természetesen szerettünk volna a dobogó legfelső fokán végezni, viszont pár kisebb hibát elkövetve ez most nem jött össze. Reméljük sok ilyen, hasonlóan erős mezőnyű tornán tudunk majd részt venni, mert ezekből tudunk mi is igazán előrelépni. Ezúton is gratulálunk a tornagyőzelmet arató, alázatos és tetszetős játékot bemutató Ágyúsok csapatának!