A bajnokság játékszabályzata

zold_jobbra2Itt tudjátok nyomon követni öregfiúk bajnokságunk sorsolását, eredményeit, tabelláját és góllövőit!


Ha halasztotok – időben és a lenti feltételek figyelembevétele mellett – akkor vegyétek azt figyelembe, hogy egy nap lehetséges két meccset is kell majd játszanotok! Kérem jól fontoljátok meg a halasztást ennek ismeretében!


! FONTOS ! Amennyiben a bajnokság alatt bármilyen észrevétel, kérdés merülne fel, azt a csapatkapitányoktól várjuk a foci@kaminokupa.hu címre írva! Kérünk Benneteket, hogy sms-t, illetve messengeren NE írjatok, mert azokat nem olvassuk, nem vesszük figyelembe! A legfontosabb információkat mi is e-mailben küldjük Nektek, így érdemes minden kedden megnézni, hogy küldtünk-e bármi fontosat?!


VERSENYKIÍRÁS

Nevezési Feltételek

110.000. Ft /csapat – a nevezési határidőig egy összegben befizetve
130.000. Ft / csapat – részletekben befizetve

– Egyszerre 5+1 játékos tartózkodhat a pályán, 11 fő cserelehetőség.
– Korlátlan számú játékos szerepeltethető a bajnokságban.
– Egy játékos a teljes bajnokság során csak egy csapatban szerepelhet. Átjátszani NEM LEHET! Amennyiben bárkit ‘rajta kapunk’, hogy két csapatban szerepel(t), az adott fordulóban, mindkét ‘csapata’ meccsét elvesszük a játékost pedig eltiltjuk!
– a bajnokság 35+ kategóriában kerül megrendezésre, így a mérkőzéseken csak olyan játékosok szerepelhetnek akik már megünnepelték a 35. születésnapjukat! Rajtuk kívül CSAPATONKÉNT 2 fiatal – de minimum 33 éves – játékos szerepeltethető a teljes bajnokság alatt.


Nevezési díjak befizetésének ütemezése:

Szerda
○ második részlet:  03.22.
○ harmadik részlet: 04.12.

FONTOS INFORMÁCIÓ. A fenti dátumok betartása kötelező. A játékvezetőknél nevezési díjat befizetni nem lehet!


Kiket és hogyan díjazunk?

Fődíj egy garnitúra választható adidas sportfelszerelés (12 db mez, választható színben, méretben, feliratozva)

 

Amennyiben olyan csapat nyeri meg a bajnokságok, aki nyert már idén sportfelszerelést kaminokupán , az automatikusan a következő olyan csapaté lesz, akik még nem.

Kiket és hogyan díjazunk még?
(mindkét osztály)

Díjazás

I. hely: Trófea + Egyedi Érem + Oklevél + mérkőzéslabda
II. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
III. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
IV. hely: Kupa, Oklevél + labda


LEBONYOLÍTÁS:

FIGYELEM!

A bajnokság 35+ kategóriában kerül megrendezésre, így a mérkőzéseken csak olyan játékosok szerepelhetnek akik már megünnepelték a 35. születésnapjukat!

Rajtuk kívül CSAPATONKÉNT 2 fiatal – de minimum 33 éves – játékos szerepeltethető a teljes bajnokság alatt.

Amennyiben valaki ‘mégis’ szerepel(t), úgy azt a meccset automatikusan az ellenfél kapja meg, akár utólag is!

8 csapat, alapszakasz, majd rájátszásos rendszer


JÁTÉKSZABÁLYOK

Játékidő: 2 x 20 perc futó órával. A Csapatokra maximum 5 perc várakozási idő van

A bajnokság műfüves pályán zajlik, melyek vonalakkal határoltak, kézilabdakapukkal. Csapatonként min. 10 mérkőzés garantált!

Cipők: terem- illetve műfüves cipők

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda , amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló Csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: Férfiaknak: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges. Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni!

Ha egy csapat bármilyen oknál fogva kizárásra sorsára jut, vagy visszalépni kényszerül – és 3 vagy több meccse maradt el –  annak eredményét az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára írjuk jóvá!

Egy játékos egy játéknap csak egy csapatban szerepelhet.

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kell lábbal elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni! Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A  labda játékba hozatala kézzel történik. A  labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja. A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat. Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

Játékos cserék a felezővonal melletti területen, a cserezónában történnek.

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A  büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést (sárga lapot vagy kiállítást) .

HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE:

Győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont

Pontegyenlőség esetén – több Csapat azonos pontszáma esetén is – az egymás elleni eredmények döntenek. Három vagy több Csapat azonos pontszáma esetén – mini tabella alapján – csak a három (vagy több) Csapat egymás elleni eredménye a mérvadó. Ha minden egyezik, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorol.

Amennyiben a bajnokság során „ki-ki mérkőzésre” kerül sor döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek büntetőt!

ÓVÁS:

az adott mérkőzést követő 5 percen belül lehet leadni írásban 5000 Ft egyidejű befizetése mellett. A versenybizottság ( rendező + 2 játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A rendezvényen a kaminokupáról Fegyelmi vétség miatt eltiltott játékos nem játszhat! 


HALASZTÁS

A 2021-es őszi szezontól kezdődően megváltoztak a halasztási szabályok a Kaminokupa Sport Kft bajnokságaiban. Erre a 2021-es nyári – rossz – tapasztalatok és a ‘vétlen’ csapatok védelme miatt volt szükség.

# Halasztási díj egysésesen 20.000. Ft,
mely a halasztás kérésének időpontjában az alábbi számlaszámra befizetendő

(12011186-01651961-00100006) Kaminokupa Brand SLM KFT

# Halasztási formák

1/ halasztani az adott mérkőzés napján és az előtte lévő nap már nem tudtok. Figyelembe véve, hogy a bajnokságainkban korlátlan játékos szerepeltethető törekednetek kell arra, hogy megfelelő létszámmal kiálljatok az adott mérkőzésre. Az adott bajnoki fordulóra az ellenfél és a szervezők is készülnek, így az utolsó két nap halasztási kéréseket – és ötleteke – már nem áll módunkban fogadni.

Kiegészítések
a/ amennyiben nem tudtok kiállni, a halasztási díj szintén befizetendő és azt az ellenfélnek a következő bajnokságindulásakor jóváírjuk (ennyivel kevesebbet kell a következő szezonban befizetnie), hiszen nekik így kevesebb mérkőzésük volt, amiről nem tehetnek.
b/ amennyiben szó nélkül nem jöttök ‘dupla halasztási díjat’ (büntetést) kell befizetnetek, melyet szintén az ellenfélnek a következő bajnokságindulásakor jóváírjuk (ennyivel kevesebbet kell a következő szezonban befizetnie).

A fenti ‘díjak’ a következő pályára lépésetek előtt automatikusan befizetendő. FONTOS kiemelnünk, hogy ezen döntéseket a ‘vétlen’ csapatok és a bajnokság rendszerének megóvása miatt hoztuk meg.

2/ halasztáshoz az adott mérkőzés előtti 2-4 naptári napban az ellenfél beleegyezése szükséges. Halasztási kéréseteke e-mailben a foci@kaminokupa.hu címre írva várjuk a halasztási díj befizetése mellett. A kérést továbbítjuk az ellenfélnek, akinek 24 óraja van elfogadni vagy nem elfogadni a halasztást, melyről válasz e-mailben kell nyilatkoznia.

FONTOS kiemelnünk, hogy ezen döntéseket a ‘vétlen’ csapatok és a bajnokság rendszerének megóvása miatt hoztuk meg. Igen valószínű, hogy az ellenfél készül a mérkőzésre és megfelelő létszámmal ki tud állni, így arra ‘kényszeríteni’, hogy máskor legyen a mérkőzés – amikor lehet duplázni kell és az is lehet nem tudnak megfelelően kiállni – a jövőben nem fogjuk a vétlen csapatokat.

3/ halasztás az adott mérkőzés előtt 5 vagy több nappal. Halasztási kéréseteke e-mailben a foci@kaminokupa.hu címre írva várjuk a halasztási díj befizetése mellett. Természetesen előfordulhat, hogy előre tudjátok, nem fogtok tudni kiállni, hiszen közbejöhet bármilyen tervezett program ( esküvő, legénybúcsú, sielés, válogatott meccs stb. ). Figyelembe véve, hogy ezeket időben jelzitek, ebben az esetben nem kell az ellenfél beleegyezése, ám a halasztási díj ekkor is időben befizetendő.

FONTOS! A halasztási igény jelzése a halasztási díj befizetésével együtt érvényes. Amennyiben bármelyik hiányzik a halasztási igény automatikusan elutasításra kerül!

Új halasztási szabályainkkal arra inspirálunk Benneteket, hogy IDŐBEN szervezzétek meg a csapatot a soros bajnoki mérkőzésetekre így kérjük innen közelítsétek meg a – talán szigorúnak tűnő – változtatásokat. Bajnokságainkban egyformán fontos mindenki, ám a ‘vétlen csapatok’ védelmére és bajnokság rendszerének megtartására a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetünk!

Egy csapat egy kiírásban mindösszesen egy mérkőzést halaszthat – vagy maradhat távol a fenti büntetés rovására. Az utolsó két fordulóban halasztani már nem lehetséges.


Figyelem! Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

teszt-2Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!!

A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Amennyiben a bajnokság rájátszással (bajnoki döntő, bronzmeccs) fejeződik be, arra új játékost hozni szintén már nem lehet!
A játékosok szerepeltetése minden esetben a csapatvezetők felelőssége. A jogosulatlan játékot azonnal büntetjük!


SORSOLÁSOK

ÖREGFIÚK LIGA


Tudnivalók és feladatok a kaminokupa bajnokságai alatt a csapatvezetők és a szervezők munkájának megkönnyítésére.

 

  1. JÁTÉKOSOK SZEREPELTETÉSE

„Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!! A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Bajnokságainkba korlátlan játékost lehet benevezni.

A játékosok benevezése (beírása) minden esetben a csapatvezető feladata és kötelessége! Amennyiben egy játékos nincs benevezve, jogosulatlanul játszik! Ha a jogosulatlan játék a mérkőzés közben vagy utólag kiderül a szervezőknek joguk van a mérkőzés végeredményét 3 ponttal és 0-5-ös gólkülönbséggel az ellenfélnek jóvá írni!

Átjátszani másik csapatba nem lehet! De másik játéknap máshol szerepelhet bárki.

2.NEVEZÉSI DÍJAK BEFIZETÉSE

Amennyiben nem egy összegben fizettétek be a nevezési díjat, azt három részletben tudjátok rendezni. Második határidő 03.22. (eddig kell 80.000.Ft-nak beérkeznie) , míg a harmadik határidő 04.12. (eddig kell a teljes nevezést rendezni). Nevezést befizetni csak a szervezőknél tudtok!

3.CIPŐK

Csak terem (IC) és hernyótalpas (TF) cipőben lehet játszani, semmilyen stoplis nem megengedett!

4.HALASZTÁS

# Halasztási díj: 12.000. Ft

Részletek fentebb.

5.MÉRKŐZÉSIDŐPONTOK

19.00.,19.45.,20.30. (21.15.)

6.KOMMUNIKÁCIÓ

Kérjük folyamatosan nézzétek az e-mailjeiteket, illetve kérjük, hogy kérdés esetén Ti is e-mailt írjatok (foci@kaminokupa.hu), még akkor is, ha úgy gondoljátok a telefon gyorsabb. Sms-t, messengert ne írjatok azt nem nézzük, így nem is vesszük figyelembe.

7.JÁTÉKSZABÁLYOK, TUDNIVALÓK

Weboldalunkon természetesen fent van a bajnokság részletes versenykiírása, játékszabályzata. Kérem, amint elküldtük a bajnokság teljes programját nézzétek át és ami a legfontosabb, osszátok is meg a csapattársakkal.

  1. PIROS LAPOK

A piros lap automatikus egy mérkőzés eltiltás. Kérem erről egyből tájékoztassátok a csapattársat, ha piros lapos kiállítás sorsára jutott.

  1. CSAPATVEZETŐI FELADATOK

Fontos kitérnünk arra a tényre, hogy a csapatvezetők feladata nem csak az, hogy elmondják a csapatnak, hogy mikor játszanak. A csapatvezetőknek ezen felül számos fontos feladata van elég csak ha a fenti pontokat végig olvassátok még egyszer. A csapatvezetők feladata a csapattársak tájékoztatása a játékszabályzat és a bajnokság lebonyolítása pontokban és szintén a csapatvezető feladata a megfelelő kommunikáció és a Fair Play betartatása a csapattársakkal például egy parázs mérkőzésen az ellenfél és a játékvezetők felé.

  1. FAIR PLAY

2020 őszétől komolyabb eltiltás jár a ’meccsszituáción’ kívüli fegyelmezetlenségért, súlyos sportszerűtlenségért, akár a pályán, akár a pályán kívül. – pl. a cserezónában vagy két meccs között – történik. Tehát ha a pályán felrúgod, mert ’kellett’ akkor megkapod érte a pirosat, egy meccs eltiltás. Ha azonban ’túlkapás’ történik, pályán kívüli fegyelmezetlenség, megfélemlítés, a játékvezető vagy a szervezők szidalmazása, esetleg tettlegességre biztatás, az minden esetben súlyosabb következménnyel jár és utóbbi esetekben a csapatvezetőt, akár a csapatot is büntetjük!

Kaminokupa Sport Kft – 2023.03.06.