A Panoráma Liga játékszabályzata

zold_jobbra2

Itt tudjátok nyomon követni a 2019-es BUDAI BAJNOKSÁGAINK sorsolását, eredményeit, tabelláját és góllövőit!


! FONTOS ! Amennyiben a bajnokság alatt bármilyen észrevétel, kérdés merülne fel, azt a csapatkapitányoktól várjuk a foci@kaminokupa.hu címre írva! Kérünk Benneteket, hogy sms-t, illetve messengeren NE írjatok, mert azokat nem olvassuk, nem vesszük figyelembe! A legfontosabb információkat mi is e-mailben küldjük Nektek, így érdemes minden kedden és csütörtökön megnézni, hogy küldtünk-e bármi fontosat?!


VERSENYKIÍRÁS

Nevezési Feltételek
– 85000. Ft/Csapat ( minimum 10 meccs garantált)
– 15 fős Csapatok. (Egyszerre 5+1 játékos tartózkodhat a pályán, 9 fő cserelehetőség) (a szerdai nyári bajnokságban 17 fő szerepeltethető)
– Egy játékos egy játéknapon csak egy csapatban szerepelhet.


Nevezési díjak befizetésének ütemezése:

Szerda

○ második részlet:  06.05.
○ harmadik részlet: 07.03.

Péntek
○ második részlet:  04.26.
○ harmadik részlet: 05.17.

FONTOS INFORMÁCIÓ. A fenti dátumok betartása kötelező. A játékvezetőknél nevezési díjat befizetni nem lehet!!! (azt nem vesszük figyelembe)


Időpontkérések. Igen lehetett kérni, de csak egy összegben érkezett a nevezési díjatok ÉS az első háromban voltatok a sorrendben.

Szerda I. osztály: Totti és Barátai, Gépállat, Ad Hoch Team

Szerda II. osztály: Dögkeselyűk, KaspÁrpiNa, Budai Ászok FC

Péntek: Szilágyi Building KFT, Wessling, Liverwood FC

Természetesen a többiek kérésére is figyeltünk (ha volt) a lehetőségekhez mérten!


Kiket és hogyan díjazunk?

Fődíj (  szerdai 1. osztály győztese és pénteki bajnok )

egy garnitúra választható adidas sportfelszerelés (10 db mez, választható színben, méretben, feliratozva a Football Factortól)

 

Kiket és hogyan díjazunk még?

Díjazás ( szerdai-  1. osztály és pénteki bajnokság )

I. hely: kaminokupa Bajnokok Ligája döntő (2019 tavasz-nyár) részvétel + Play Off a Panoráma Kupáért és a Vándorserlegért (ÚJ) + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + Nike mérkőzéslabda + Watt energiaital
II. hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2019 tavasz-nyár) + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + labda + Watt energiaital
III. hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2019 tavasz-nyár) + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda + Watt energiaital
IV. hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2019 tavasz-nyár) + Kupa, Oklevél + labda

Díjazás (szerda 2. osztály)

I.hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2019 tavasz-nyár) + Play Off a Panoráma Kupáért és a Vándorserlegért (ÚJ) + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + mérkőzéslabda + Watt energiaital
II.hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + labda
III.hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
IV. hely: Kupa, Oklevél + labda


LEBONYOLÍTÁS:

/péntek/

Új bajnokság. 8 csapat, alapszakasz+rájátszásos rendszer. A csapatok az alapszakasz után alsó- és felsőházba kerülnek (4-4 csapat) ahova az összes addigi pontot viszik magukkal. Itt újabb körmérkőzés után alakulnak ki a végső helyezések.

/szerda/

A 2018-as őszi bajnokság végeredményét figyelembe véve kialakult két 12 csapatos osztály, ahol a csapatok körmérkőzéses rendszerben döntik el a helyezéseket.
1. osztály: körmérkőzéses rendszer. Az utolsó és az utolsó előtti kiesik.
2. osztály: körmérkőzéses rendszer. A győztes és a második feljut az élvonalba.

 


JÁTÉKSZABÁLYOK:

Játékidő: 2 x 20 perc futó órával. A Csapatokra maximum 5 perc várakozási idő van

A bajnokság műfüves pályán zajlik, melyek vonalakkal határoltak, kézilabdakapukkal. Csapatonként min. 10 mérkőzés garantált!

Cipők: terem- illetve műfüves cipők

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda , amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló Csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: Férfiaknak: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges. Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni!

Ha egy csapat bármilyen oknál fogva kizárásra sorsára jut, vagy visszalépni kényszerül, annak eredményét az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára írjuk jóvá!

Egy játékos egy játéknap csak egy csapatban szerepelhet.

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kell lábbal elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni! Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A  labda játékba hozatala kézzel történik. A  labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja. A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat. Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

Játékos cserék a felezővonal melletti területen, a cserezónában történnek.

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A  büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést!

HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE:

Győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont

Pontegyenlőség esetén – több Csapat azonos pontszáma esetén is – az egymás elleni eredmények döntenek. Három vagy több Csapat azonos pontszáma esetén – mini tabella alapján – csak a három (vagy több) Csapat egymás elleni eredménye a mérvadó. Ha minden egyezik, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorol.

Amennyiben a bajnokság során „ki-ki mérkőzésre” kerül sor döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek büntetőt!

ÓVÁS:

az adott mérkőzést követő 5 percen belül lehet leadni írásban 5000 Ft egyidejű befizetése mellett. A versenybizottság ( rendező + 2 játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A rendezvényen a kaminokupáról Fegyelmi vétség miatt eltiltott játékos nem játszhat! Figyelem: a bajnokságban nem szerepelhet az, akit klubja vagy családja nem enged kispályázni, magyarán oda kell állni a Csapatképre.


HALASZTÁS:

○ Halasztási díj: 9.000. FT
○ Ki nem állás díja: 12.000. FT
○ Utolsó fordulóban ki nem állás díja: 18.000. FT

A halasztani kívánó Csapat köteles a halasztást legalább a mérkőzés előtt 2 nappal írásban bejelenteni!  (foci@kaminokupa.hu). A halasztási költség 9.000. Ft/mérkőzés, melyet a pótlásra szánt időpont előtt be kell fizetni. Egy Csapat A NYÁRI szezonban maximum KÉT mérkőzést halaszthat vagy egy mérkőzéstől maradhat távol (ki nem állás). Aki két mérkőzésen nem jelenik meg automatikusan a kizárás sorsára jut!
Ki nem állás díja. Igen ennek is van költsége, büntetése, hiszen az ellenfél, a szervezők készülnek az adott napi mérkőzésre. A 2017-es őszi szezontól kezdődően kaminokupán nem lehet ‘csak úgy nem megjelenni’. Amennyiben mégis megtörténik, annak díja 12.000. Ft, amennyiben az utolsó fordulóban történik meg 18.000. Ennek befizetése a következő pályára lépés előtt szükséges, hiszen a csapat és játékosai addig nem szerepelhetnek kaminokupán mérkőzésen (bajnokságban és kupán sem, más csapatban sem).
A ‘ki nem állásokból’ befolyt összeget (reméljük nem lesz 🙂 ) az ‘elmaradt meccsesek tornájára’ fordítjuk!


Figyelem! Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

teszt-2Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!!

A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Új játékost addig lehet hozni, amíg van hely a 17-es listán! Amennyiben a bajnokság rájátszással fejeződik be, arra új játékost hozni már nem lehet!
Amennyiben egy játékos nincs benevezve jogosulatlanul játszik! Ha a jogosulatlan játék a mérkőzés közben vagy utólag kiderül a szervezőknek joguk van a mérkőzés végeredményét 3 ponttal és 0-5-ös gólkülönbséggel az ellenfélnek jóvá írni!

FIGYELEM A NYÁRI BAJNOKSÁGOKRA A BENEVEZHETŐ JÁTÉKOSOK SZÁMÁT 17-RE EMELTÜK! KÉREM ÍGY KÉSZÜLJETEK!


kaminokupa BAJNOKOK LIGÁJA

– a bajnokság győztese automatikusa bejut a kaminokupa 2019-es szezon tavaszi-nyári bajnokságainak BAJNOKOK LIGÁJÁBA

kaminokupa SZUPERKUPA

– a bajnokság 2., 3., 4. helyezettjei a másodosztály bajnoka, a harmadosztály bajnoka és a legsportszerűbb Csapatok extra rájátszása a 2019-es tavaszi-nyári bajnokságai után a Bajnokok Ligájába jutásért, és persze külön díjakért!

Panoráma Kupa Play Off (ÚJ)

–  a szerdai első- és másodosztály bajnoka valamint a pénteki  bajnok egy külön rájátszáson vesz részt, hogy eldöntse, ki a legjobb csapat a Panoráma Sportcentrumban és megmérkőzzön a Panoráma Vándorkupáért!

“Elmaradt meccsesek kupája” (ÚJ)

Bajnokságunkban nagyon szigorú szabályok vannak a halasztásra és a ‘ki nem állásra’. Sok meccs nem szokott elmaradni, akinek azonban – önhibáján kívül – elmarad akár csak egy meccse is, meghívjuk az “Elmaradt meccsesek kupájára”, hogy ott bepótoljuk azt! Mit szóltok?

( Természetesen ezen rájátszásoknak nincs külön nevezési díja, akik bejutnak, azoknak automatikusan jár! )