A bajnokság játékszabályzata

zold_jobbra2Itt tudjátok nyomon követni a Delej utcai szerdai őszi bajnokságunk sorsolását, eredményeit, tabelláját és góllövőit!

 


Pálya címe: Airnergy Akadémia, 1089. Delej utca 47. 

FIGYELEM, a pálya melletti utcák egy része PARKOLÁSI ÖVEZET, kérem győződjetek meg róla, hogy, mikor hol álltok meg és indítsatok parkolást – ha 18.00. óra előtt érkeztek!!!

A pálya: 20*40 méteres, 4*2-es kapukkal. Fedett, három oldalról zárt, a negyedik oldalán nyitott, nem fűtött létesítmény, lelátóval, eredményjelzővel. Utóbbit használjuk is!

Rendezett öltözővel, kis büfével várunk Benneteket!


MEGKÖTÉSEK!

Nincs. A szerdai bajnokságban bárki szerepelhet!


A bajnokság körmérkőzéses rendszerben zajlik.


! FONTOS ! Amennyiben a bajnokság alatt bármilyen észrevétel, kérdés merülne fel, azt a csapatkapitányoktól várjuk a foci@kaminokupa.hu címre írva! Kérünk Benneteket, hogy sms-t, illetve messengeren NE írjatok, mert azokat nem olvassuk, nem vesszük figyelembe! A legfontosabb információkat mi is e-mailben küldjük Nektek, így érdemes minden kedd reggel megnézni, hogy küldtünk-e bármi fontosat?!

Fontos kérdésekben Milán segít Nektek hétköznap munkaidőben (9.00.-16.00.) illetve a bajnokság ideje alatt, őt az alábbi telefonszámon éritek el: +36/30 916 0147 . Kérem Milánnak se írjatok messengeren!

 


VERSENYKIÍRÁS

Nevezési Feltételek
-140.000. Ft/Csapat (9-11 meccs garantált)
-Egyszerre 5+1 játékos tartózkodhat a pályán, 11 fő cserelehetőség.
-Korlátlan számú játékos szerepeltethető a bajnokságban.
-Egy játékos a teljes bajnokság során csak egy csapatban szerepelhet.


Nevezési díjak befizetésének ütemezése:

SZERDA
○ második részlet: 12.06.
○ harmadik részlet: 01.10.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ. A fenti dátumok betartása kötelező. A játékvezetőknél nevezési díjat befizetni nem lehet!


Kiket és hogyan díjazunk?

Fődíj egy garnitúra választható adidas sportfelszerelés (12 db mez, választható színben, méretben)

Amennyiben olyan csapat nyeri meg a bajnokságok, aki nyert már idén sportfelszerelést kaminokupán , az automatikusan a következő olyan csapaté lesz, akik még nem.

Kiket és hogyan díjazunk még?

Díjazás

I. hely: Trófea + Egyedi Érem + Oklevél + mérkőzéslabda
II. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
III. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
IV. hely: Kupa, Oklevél + labda

Gólkirály

Trófea + Egyedi sípcsontvédő


JÁTÉKSZABÁLYOK

Játékidő: 2 x 20 perc futó órával. A Csapatokra maximum 5 perc várakozási idő van.

Kapuk: 4*2 m

A bajnokság műfüves pályán zajlik, melyek vonalakkal határoltak, kézilabdakapukkal. Csapatonként 9-11 mérkőzés garantált!

Cipők: terem- illetve műfüves cipők

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda , amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló Csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: Férfiaknak: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges. Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni!

Ha egy csapat bármilyen oknál fogva kizárásra sorsára jut, vagy visszalépni kényszerül és 3 vagy több meccse elmaradt annak eredményét az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára írjuk jóvá!

Egy játékos egy játéknap csak egy csapatban szerepelhet.

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kézzel (bedobás) vagy lábbal (oldalrúgás) elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni! Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A  labda játékba hozatala lábbal (kirúgás) történik. A  labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja. A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat. Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

Játékos cserék a kijelölt cserezónában történnek. ( a pálya lelátóval szembeni részén, két oldalt, kis ajtó segít ).

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A  büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést (sárga lapot vagy kiállítást) .

HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE:

Győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont

Pontegyenlőség esetén – több Csapat azonos pontszáma esetén is – az egymás elleni eredmények döntenek. Három vagy több Csapat azonos pontszáma esetén – mini tabella alapján – csak a három (vagy több) Csapat egymás elleni eredménye a mérvadó. Ha minden egyezik, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorol.

Amennyiben a bajnokság során „ki-ki mérkőzésre” kerül sor döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek büntetőt!

ÓVÁS:

az adott mérkőzést követő 5 percen belül lehet leadni írásban 5000 Ft egyidejű befizetése mellett. A versenybizottság ( 2 rendező + játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A rendezvényen a kaminokupáról Fegyelmi vétség miatt eltiltott játékos nem játszhat! 


HALASZTÁS

A 2021-es őszi szezontól kezdődően megváltoztak a halasztási szabályok a Kaminokupa Sport Kft bajnokságaiban. Erre a 2021-es nyári – rossz – tapasztalatok és a ‘vétlen’ csapatok védelme miatt volt szükség.

# Halasztási díj a teljes szezonra egységesen 20.000. Ft
mely a halasztás kérésének időpontjában az alábbi számlaszámra befizetendő (11716008-20195029 OTP – Pinkóczi Tibor)

FONTOS KIEGÉSZÍTÉS, hogy a halasztott mérkőzések pótlására csak egy ‘másik játéknap’ van lehetőség, így ahhoz minden esetben az ellenfél beleegyezése is szükséges!

A Delej utcai sportlétesítményt üzemeltető egyesülettel megállapodásunkban külön kitértünk arra, hogy tartsuk magunkat a lekötött időpontokhoz ( a versenykiírás szerint: hétfő 17.30.-22.00. ), mert a megnövekedett költségek miatt – sajnos – nem tudják megengedni, hogy azokon variáljunk. Így a Kaminokupa kifejezett kérése is ez a teljes bajnokságban: HALASZTANI CSAK VÉGSZÜKSÉG ESETBEN HALASSZATOK és akkor is jelentős többletköltség terhe mellett!

# Halasztási formák

1/ halasztani az adott mérkőzés napján és az előtte lévő nap már nem tudtok. Figyelembe véve, hogy a bajnokságainkban korlátlan játékos szerepeltethető törekednetek kell arra, hogy megfelelő létszámmal kiálljatok az adott mérkőzésre. Az adott bajnoki fordulóra az ellenfél és a szervezők is készülnek, így az utolsó két nap halasztási kéréseket – és ötleteket – már nem áll módunkban fogadni.

Kiegészítések
a/ amennyiben nem tudtok kiállni, a halasztási díj szintén befizetendő és azt az ellenfélnek a következő bajnokságindulásakor jóváírjuk (ennyivel kevesebbet kell a következő szezonban befizetnie), hiszen nekik így kevesebb mérkőzésük volt, amiről nem tehetnek.
b/ amennyiben szó nélkül nem jöttök ‘dupla halasztási díjat’ (büntetést) kell befizetnetek, melyet szintén az ellenfélnek a következő bajnokságindulásakor jóváírjuk (ennyivel kevesebbet kell a következő szezonban befizetnie).

A fenti ‘díjak’ a következő pályára lépésetek előtt automatikusan befizetendő. FONTOS kiemelnünk, hogy ezen döntéseket a ‘vétlen’ csapatok és a bajnokság rendszerének megóvása miatt hoztuk meg.

2/ halasztáshoz az adott mérkőzés előtti 2 naptári napon az ellenfél beleegyezése szükséges. Halasztási kéréseteke e-mailben a foci@kaminokupa.hu címre írva várjuk a halasztási díj befizetése mellett. A kérést továbbítjuk az ellenfélnek, akinek 24 órája van elfogadni vagy nem elfogadni a halasztást, melyről válasz e-mailben kell nyilatkoznia.

FONTOS kiemelnünk, hogy ezen döntéseket a ‘vétlen’ csapatok és a bajnokság rendszerének megóvása miatt hoztuk meg. Igen valószínű, hogy az ellenfél készül a mérkőzésre és megfelelő létszámmal ki tud állni, így arra ‘kényszeríteni’, hogy máskor legyen a mérkőzés – amikor lehet duplázni kell és az is lehet nem tudnak megfelelően kiállni – a jövőben nem fogjuk a vétlen csapatokat.

FONTOS! A halasztási igény jelzése a halasztási díj befizetésével együtt érvényes. Amennyiben bármelyik hiányzik a halasztási igény automatikusan elutasításra kerül!

Új halasztási szabályainkkal arra inspirálunk Benneteket, hogy IDŐBEN szervezzétek meg a csapatot a soros bajnoki mérkőzésetekre így kérjük innen közelítsétek meg a – talán szigorúnak tűnő – változtatásokat. Bajnokságainkban egyformán fontos mindenki, ám a ‘vétlen csapatok’ védelmére és bajnokság rendszerének megtartására a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetünk!

Egy csapat egy kiírásban mindösszesen egy mérkőzést halaszthat – vagy maradhat távol a fenti büntetés rovására. Az utolsó két fordulóban halasztani már nem lehetséges.


Figyelem! Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

teszt-2Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!!

A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Amennyiben a bajnokság rájátszással (bajnoki döntő, bronzmeccs) fejeződik be, arra új játékost hozni szintén már nem lehet!


A játékosok szerepeltetése minden esetben a csapatvezetők felelőssége. A jogosulatlan játékot azonnal büntetjük!


SORSOLÁSOK

SZERDAI ŐSZI BAJNOKSÁG

 


Tudnivalók és feladatok a kaminokupa bajnokságai alatt a csapatvezetők és a szervezők munkájának megkönnyítésére.

 

  1. JÁTÉKOSOK SZEREPELTETÉSE

„Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!! A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Bajnokságainkba korlátlan játékost lehet benevezni.

A játékosok benevezése (beírása) minden esetben a csapatvezető feladata és kötelessége! Amennyiben egy játékos nincs benevezve, jogosulatlanul játszik! Ha a jogosulatlan játék a mérkőzés közben vagy utólag kiderül a szervezőknek joguk van a mérkőzés végeredményét 3 ponttal és 0-5-ös gólkülönbséggel az ellenfélnek jóvá írni!

Átjátszani másik csapatba nem lehet! De másik játéknap máshol szerepelhet bárki.

2.NEVEZÉSI DÍJAK BEFIZETÉSE

Amennyiben nem egy összegben fizettétek be a nevezési díjat, azt három részletben tudjátok rendezni. Második határidő 09.13. (eddig kell 80.000.Ft-nak beérkeznie) , míg a harmadik határidő 10.04. (eddig kell a teljes nevezést rendezni). Nevezést befizetni csak a szervezőknél tudtok!

3.CIPŐK

Csak terem (IC) és hernyótalpas (TF) cipőben lehet játszani, semmilyen stoplis nem megengedett!

4.HALASZTÁS

# Halasztási díj: 25.000. Ft

Részletek fentebb.

5.MÉRKŐZÉSIDŐPONTOK

18.15.,19.00.,19.45.,20.30.,21.15.

Bajnokságunk mérkőzései a versenykiírás szerint egy pályán 17.30.-22.00. között zajlik. Időpontot, akár fix időpontot is kérhettetek, de csak akkor, ha nevezési díjatok a nevezési határidőig a megadott módon beérkezett és az első háromban voltatok. Ha nem így volt random kerültök be a sorsolásba (az összes kérés teljesítése nyilván lehetetlen) és könnyen előfordulhat, hogy az első (17.30.) vagy a második (18.15.) mérkőzések jutnak nektek akár rendszeresen akár felváltva.

Természetesen a többiek kérését is felírtuk, de azokat csak korlátozottan tudjuk figyelni.

 

6.KOMMUNIKÁCIÓ

Kérjük folyamatosan nézzétek az e-mailjeiteket, illetve kérjük, hogy kérdés esetén Ti is e-mailt írjatok (foci@kaminokupa.hu), még akkor is, ha úgy gondoljátok a telefon gyorsabb. Sms-t, messengert ne írjatok azt nem nézzük, így nem is vesszük figyelembe.

7.JÁTÉKSZABÁLYOK, TUDNIVALÓK

Weboldalunkon természetesen fent van a bajnokság részletes versenykiírása, játékszabályzata. Kérem, amint elküldtük a bajnokság teljes programját nézzétek át és ami a legfontosabb, osszátok is meg a csapattársakkal.

  1. PIROS LAPOK

A piros lap automatikus egy mérkőzés eltiltás. Kérem erről egyből tájékoztassátok a csapattársat, ha piros lapos kiállítás sorsára jutott.

  1. CSAPATVEZETŐI FELADATOK

Fontos kitérnünk arra a tényre, hogy a csapatvezetők feladata nem csak az, hogy elmondják a csapatnak, hogy mikor játszanak. A csapatvezetőknek ezen felül számos fontos feladata van elég csak ha a fenti pontokat végig olvassátok még egyszer. A csapatvezetők feladata a csapattársak tájékoztatása a játékszabályzat és a bajnokság lebonyolítása pontokban és szintén a csapatvezető feladata a megfelelő kommunikáció és a Fair Play betartatása a csapattársakkal például egy parázs mérkőzésen az ellenfél és a játékvezetők felé.

  1. FAIR PLAY

2020 őszétől komolyabb eltiltás jár a ’meccsszituáción’ kívüli fegyelmezetlenségért, súlyos sportszerűtlenségért, akár a pályán, akár a pályán kívül. – pl. a cserezónában vagy két meccs között – történik. Tehát ha a pályán felrúgod, mert ’kellett’ akkor megkapod érte a pirosat, egy meccs eltiltás. Ha azonban ’túlkapás’ történik, pályán kívüli fegyelmezetlenség, megfélemlítés, a játékvezető vagy a szervezők szidalmazása, esetleg tettlegességre biztatás, az minden esetben súlyosabb következménnyel jár és utóbbi esetekben a csapatvezetőt, akár a csapatot is büntetjük!

Kaminokupa Sport Kft – 2023.11.24.