A bajnokság játékszabályzata

! KÉSZ A TELJES SORSOLÁS !

zold_jobbra2Itt tudjátok nyomon követni a SORI LIGA sorsolását, eredményeit, tabelláját és góllövőit!


ÁPRILIS 10-ÉN (HÚSVÉT NAGY PÉNTEK) és

MÁJUS 1-ÉN NEM LESZ FORDULÓ.

MINKÉT NAP EGYNAPOS KUPÁT TARTUNK A LABDAKERTBEN,
MINDKÉT NAP MUNKASZÜNETI NAP!


Az utolsó forduló időpontjai direkt nincsenek feltüntetve, mert ilyenkor egyszerre játszanak a dobogós csapatok, így az csak az utolsó előtti forduló után lesz fent.

Ha halasztotok – időben és a lenti feltételek figyelembevétele mellett – akkor vegyétek azt figyelembe, hogy a pótlás vagy 18.15.-kor vagy 22.45.-kor lehetséges vagy április 10-én vagy május 1-én! Kérem jól fontoljátok meg a halasztást ennek ismeretében!

Az utolsó két játéknapot nem lehet halasztani! Maximum előre hozni lehet innen mérkőzést, ha tudjátok előre, hogy nem jó szóljatok már most!


! FONTOS ! Amennyiben a bajnokság alatt bármilyen észrevétel, kérdés merülne fel, azt a csapatkapitányoktól várjuk a foci@kaminokupa.hu címre írva! Kérünk Benneteket, hogy sms-t, illetve messengeren NE írjatok, mert azokat nem olvassuk, nem vesszük figyelembe! A legfontosabb információkat mi is e-mailben küldjük Nektek, így érdemes minden csütörtökön megnézni, hogy küldtünk-e bármi fontosat?!


VERSENYKIÍRÁS

Nevezési Feltételek
– 95.000. Ft/Csapat (minimum 10 meccs garantált)
– Egyszerre 5+1 játékos tartózkodhat a pályán, 11 fő cserelehetőség.
– Az első- és a másodosztályban 15-15 fő, míg a harmadosztályban 17 fő szerepeltethető.
– Egy játékos a teljes bajnokság során csak egy csapatban szerepelhet. Fokozottan felhívom a bajnokság résztvevőit, hogy a  három osztály között nincs átjátszás! Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet. Amennyiben bárkit ‘rajta kapunk’, hogy két csapatban szerepel(t), az adott fordulóban, mindkét ‘csapata’ meccsét elvesszük a játékost pedig eltiltjuk!


Nevezési díjak befizetésének ütemezése:

Péntek
○ második részlet:  02.28.
○ harmadik részlet: 03.20.

FONTOS INFORMÁCIÓ. A fenti dátumok betartása kötelező. A játékvezetőknél nevezési díjat befizetni nem lehet!


IDŐPONTKÉRÉSEK

Erre volt lehetőség, de csak akkor, ha egy összegben és a nevezési határidőig érkezett be és az első háromban voltatok az adott osztályban. Ennek ismeretében az alábbi kéréseket tudtuk maximálisan figyelembe venni (a többiekét csak kb).

1. osztály: Obsitos, DFT, Hamis Kilences
2. osztály: Amstaff,MÁV VSC, Liverwood
3. osztály A: Nagyfiúk, Jászberény, Indul a Bakterház
3. osztály B: MÖSE, Locomotiv, St.Páli

Példa: a 3/a osztályban a Nagyfiúk fizetett elsőként, ők mindig 19.45.-kor játszanak. Másodikként a Jászberény, ők mindig 18.15.-kor, kivéve a Nagyfiúk ellen. Az Indul a Bakterház volt a harmadik, ők is 19.45.-öt kértek így a Jászberény kivételével mindig akkor játszanak.


Kiket és hogyan díjazunk?

Fődíj ( 1. osztály ) egy garnitúra választható adidas sportfelszerelés (10 db mez, választható színben, méretben, feliratozva)

Amennyiben olyan csapat nyeri meg a bajnokságok, aki nyert már idén sportfelszerelést, az automatikusan a következő olyan csapaté lesz, akik még nem.

Kiket és hogyan díjazunk még?

Díjazás ( 1. osztály )

I. hely: kaminokupa Bajnokok Ligája döntő (2020 tavasz-nyár) részvétel + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + mérkőzéslabda + bajnoki cím megünneplése a Winners Sports Pubban
II. hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2020 tavasz-nyár)
III. hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2020 tavasz-nyár ) + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
IV. hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2020 tavasz-nyár) + Kupa, Oklevél + labda

Díjazás ( 2. osztály)

I.hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2020 tavasz-nyár)  + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + mérkőzéslabda
II. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + labda
III. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
IV. hely: Kupa, Oklevél + labda

 

Díjazás ( 3. osztály)

I.hely: kaminokupa.hu SZUPERKUPA rájátszás részvétel (2020 tavasz-nyár) + Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + mérkőzéslabda
II. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél + labda
III. hely: Kupa + Egyedi Érem + Oklevél +labda
IV. hely: Kupa, Oklevél + labda


LEBONYOLÍTÁS:

Az előző szezon végeredménye és az osztályozómérkőzések ismerete után kialakult három osztály. A 3. osztály két csoportos lett, így összesen 44 csapat szerepel bajnokságunkban. Mindegyik osztály 11-11 csapatos. A csapatok körmérkőzéses rendszerben döntik el a bajnokság végeredményét!

Kiesés-feljutás a bajnokság után

1. osztály: a bajnokság 1-3 helyezettjei jogot szereznek a nyári TOPLigában való szereplésre! Kiesik az utolsó helyezett.

2. osztály: felkerül az első osztályba az első három helyezett. (Amennyiben ‘nincs annyi hely’ előfordulhat, hogy osztályozót kell játszani és az első osztály utolsó előttije is érintett lesz.)

Kiesik az utolsó helyezett.

3. osztály: felkerül mindkét csoportból, az első két helyezett. A harmadikok pedig jogot szereznek arra, hogy feltöltés esetén osztályozó mérkőzést játszanak a feljutásért. Amennyiben ‘nincs elég hely’ a másodosztályban (mindenki visszanevez), úgy a feljutásról osztályozók döntenek.

 

FIGYELEM! A harmadik osztály AMATŐR OSZTÁLY, itt nem szerepelhetnek futsal NB1 és NB2-es valamint nagypálya NB-s játékosok! A 2019-2020-as szezont nézzük. Amennyiben valaki ‘mégis’ szerepel(t), úgy azt a meccset automatikusan az ellenfél kapja meg, akár utólag is.


JÁTÉKSZABÁLYOK:

Játékidő: 2 x 20 perc futó órával. A Csapatokra maximum 5 perc várakozási idő van

A bajnokság műfüves pályán zajlik, melyek vonalakkal határoltak, kézilabdakapukkal. Csapatonként min. 10 mérkőzés garantált!

Cipők: terem- illetve műfüves cipők

Labda: 5-ös méretű, normál foci labda , amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló Csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: Férfiaknak: 5+1. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 4 játékos (melyből egy kapus) szükséges. Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni!

Ha egy csapat bármilyen oknál fogva kizárásra sorsára jut, vagy visszalépni kényszerül, annak eredményét az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára írjuk jóvá!

Egy játékos egy játéknap csak egy csapatban szerepelhet. A ligák között nem lehet átjátszani!

Az oldalról való játékba hozást a vonalról vagy a vonalon kívülről kell lábbal elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni! Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet!

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A  labda játékba hozatala kézzel történik. A  labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja. A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, viszont gólt nem dobhat, csak rúghat. Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

Játékos cserék a felezővonal melletti területen, a cserezónában történnek.

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama 2 perc, vagy végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével egy másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A  büntető rúgás a kaputól 7 méterre történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél bármely játékosa 5 m-re állhat. Abban az esetben viszont, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést (sárga lapot vagy kiállítást) .

HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE:

Győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont

Pontegyenlőség esetén – több Csapat azonos pontszáma esetén is – az egymás elleni eredmények döntenek. Három vagy több Csapat azonos pontszáma esetén – mini tabella alapján – csak a három (vagy több) Csapat egymás elleni eredménye a mérvadó. Ha minden egyezik, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorol.

Amennyiben a bajnokság során „ki-ki mérkőzésre” kerül sor döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek büntetőt!

ÓVÁS:

az adott mérkőzést követő 5 percen belül lehet leadni írásban 5000 Ft egyidejű befizetése mellett. A versenybizottság ( rendező + 2 játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A rendezvényen a kaminokupáról Fegyelmi vétség miatt eltiltott játékos nem játszhat! 


HALASZTÁS:

○ Halasztási díj: 9.000. FT
○ Ki nem állás díja: 12.000. FT
○ Utolsó fordulóban ki nem állás díja: 18.000.FT

A halasztani kívánó Csapat köteles a halasztást legalább a mérkőzés előtt 3 nappal (kedd 23.00.) írásban bejelenteni!  (foci@kaminokupa.hu). A halasztási költség 9.000. Ft/mérkőzés, melyet a következő fordulóban be kell fizetni. Egy Csapat a szezonban maximum egy mérkőzést halaszthat vagy egy mérkőzéstől maradhat távol (ki nem állás). Aki két mérkőzésen nem jelenik meg automatikusan a kizárás sorsára jut!
Ki nem állás díja. Igen ennek is van költsége, büntetése, hiszen az ellenfél, a szervezők készülnek az adott napi mérkőzésre. A 2017-es őszi szezontól kezdődően kaminokupán nem lehet ‘csak úgy nem megjelenni’. Amennyiben mégis megtörténik, annak díja 12.000. Ft, amennyiben az utolsó fordulóban történik meg 18.000. Ennek befizetése a következő pályára lépés előtt szükséges, hiszen a csapat és játékosai addig nem szerepelhetnek kaminokupán mérkőzésen (bajnokságban és kupán sem, más csapatban sem).
A ‘ki nem állásokból’ befolyt összeget (reméljük nem lesz 🙂 ) az ‘elmaradt meccsesek tornájára’ fordítjuk!


Figyelem! Mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfelének játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

teszt-2Kérjük a Csapatok vezetőit, mérkőzéseik előtt a játékvezetőktől a Nevezési lapokat elkérni ÉS AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEÍRNI SZÍVESKEDJENEK!!!

A mérkőzéseken csak a nevezési lapon feltüntetett játékosok szerepelhetnek! Az összes játékost nem kell előre megnevezni, viszont, ha új játékos érkezik, őket az adott játéknap mérkőzése előtt be kell nevezni! Új játékost addig lehet hozni, amíg van hely a 15-ös listán ( a harmadosztályban 17). Amennyiben a bajnokság rájátszással (bajnoki döntő, bronzmeccs) fejeződik be, arra új játékost hozni már nem lehet! Átjátszani egy másik osztályba azonos bajnokságban nem lehet!
A játékosok szerepeltetése minden esetben a csapatvezetők felelőssége. A jogosulatlan játékot azonnal büntetjük!


+ 3 EXTRA RÁJÁTSZÁS , no de nézzük csak mi az?!?!

kaminokupa BAJNOKOK LIGÁJA

– a bajnokság győztese automatikusa bejut a kaminokupa 2020-as tavaszi-nyári bajnokságainak BAJNOKOK LIGÁJÁBA

kaminokupa SZUPERKUPA

– a bajnokság 2., 3., 4. helyezettjei a másodosztály bajnoka, a harmadosztály bajnoka és a legsportszerűbb Csapatok extra rájátszása a 2020-as tavaszi-nyári bajnokságai után a Bajnokok Ligájába jutásért, és persze külön díjakért!

“Elmaradt meccsesek kupája” (ÚJ)

Bajnokságunkban nagyon szigorú szabályok vannak a halasztásra és a ‘ki nem állásra’. Sok meccs nem szokott elmaradni, akinek azonban – önhibáján kívül – elmarad akár csak egy meccse is, meghívjuk az “Elmaradt meccsesek kupájára”, hogy ott bepótoljuk azt! Mit szóltok?

( Természetesen ezen rájátszásoknak nincs külön nevezési díja, akik bejutnak, azoknak automatikusan jár! )